De bijdrage van visvijvers aan de nutriënthuishouding op gemengde kleinschalige landbouwbedrijven - Verdegem, M. C. J.; Muendo, P. N. (My University, 2007)
Vijvers kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de nutriëntenkringloop op gemenge landbouwbedrijven. Het integreren van water- en landgebonden productie in gemengde bedrijven kan leiden tot een verhoogde efficiëntie van het nutriëntengebruik. Bij evaluatie van de visteelt wordt vaak alleen gekeken naar de oogst zonder aandacht voor andere voordelen van visteelt zoals waterbeschikbaarheid of efficiëntie van nutriëntengebruik. Bovendien verkiezen boeren vaak geformuleerde voeders, hoewel het voordeel voor de oogst hiervan niet evident is in de gemiddelde eenvoudige onbeluchte vijvers. Een onderzoeksproject is gestart om mogelijkheden voor verbetering in kaart te brengen